Tilling Träning & Livskraft | Back on Track!!!! Nytt kursdatum
15313
post-template-default,single,single-post,postid-15313,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Back on Track!!!! Nytt kursdatum

Back on Track!!!! Nytt kursdatum

Kursen Back on Track jag håller i har varit väldigt populär och är nästan fullbokad varje gång. Nu släpper jag de 6 nya platserna med startdatum 5/9. Tiden är 9.20-10.20 4 veckor i rad

12784374_10153953367906948_598299024_n

Under graviditet samt direkt efter förlossning är många kvinnor osäkra på hur de ska träna och om de ska träna alls. Med rätt träning kan de behålla styrka genom graviditeten, förbereda för förlossning samt rehabilitera och balansera kroppen efter födseln.
Att jobba med de djupa magmusklerna under graviditeten kan minska riskerna för diastasis recti (magmuskeldelning) efter förlossning med upp till 35% . 
Har du en diastas och/eller dålig kontroll på bålen och dess djupa muskler kan det leda till att du får svårt att stabilisera ländrygg och bäcken. Detta i sin tur kan ge väldig smärta. Har du bråttom igång med löpning och hopp kan det även ge smärta runt höfter och knän. 
Med hjälp av MammaMageövningar efter graviditeten kan du lättare hitta magstödet och återfå din forna form. Stödet hjälper dig att få bättre ork i vardagen och vem vill inte komma i sina gamla jeans
 
Magmuskulaturen består av 3 lager muskler. Den ytliga raka bukmuskeln, sneda magmuskler innanför och det som vi kallar djupa magen (transversus abdominis) längst in. 
Under graviditeten förflyttas de yttre magmusklerna åt vardera sida för att lämna plats åt det växande barnet. Musklerna fäster i ett band av bindväv, Linea Alba, och diastasen uppstår när bindväven töjs ut och i vissa fall dras sönder och skiktas. 
Diastasen kan läka ihop av sig själv vilket främst sker de första 8 veckorna, men även om delningen gått ihop har många mammor svårt att hitta och kontrollera de djupa magmusklerna vilket ofta ger en putande mage.
 
Du bör starta med MammaMageövningar så fort som möjligt efter förlossningen. Ju snabbare du kommer igång desto bättre. Till en början är övningarna statiska och sker med väldigt liten kraft. Observera att du bör undvika övningar som t.ex. situps och plankan innan du blir starkare och kan hitta magstödet. Annars riskerar du att förlänga läkningstiden. 
 
Vi träffas ett antal gånger i grupp om max 6 personer och din bebis är självklart välkommen. Jag kontrollerar din magmuskeldelning och lär dig att arbeta med och aktivera den djupa magen med lätta övningar som är speciellt framtagna för mammamagen. Vi jobbar med så kallade MammaMageövningar som du sedan med hjälp av en app kan träna hemma. 
Under kursens gång ökar vi intensiteten i övningarna och anpassar dem efter din nivå. När kursen är avslutad är du redo att fortsätta din träning hos Tilling Träning & Livskraft. Du får i kostnaden testa ett hardCORE mamas-pass efter avslutad kurs
 

Kursen är vid 4 tillfällen ca 1 h åt gången. Pris 1000kr
Du är välkommen att kontakta mig på info@tillingtraning.se för att boka din plats eller om du har fler frågor gällande kursen.
3-2-1 hardCORE mamas
 
 Adress Rååvägen 19a på Råå

Comments

comments

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.